01 dezembro, 2011

Caprichos #182

Ninguém deve morrer sem ter comido farófias... uma delícia!

Farófias em 10 passos

1. Separar seis ovos em clara e gema
2. Bater as claras em castelo
3. Num tacho ferver leite com pau de canela, casca de limão e adoçar a gosto
4. Com uma colher tirar as farófias uma a uma das claras em castelo
5. Mergulhar cada farófia no leite a ferver, virar e retirar para uma taça
6. Bater as gemas com um bocadinho de leite frio
7. Retirar o leite do lume e misturar as gemas, mexendo muito bem para não talhar
8. Voltar a colocar o molho ao lume até engrossar
9. Deitar o molho na taça das farófias
10. Polvilhar com canela a gosto

Serve-se frio
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Because no one should die without having eaten these, here goes the translation.

Farófias in 10 steps

1. Separate 6 eggs, yolks from whites
2. Whip the whites with a hand mixer until they are stiff
3. In a pan, boil milk with a cinnamon stick and a lemon peel, sweeten to your taste
4. With a spoon take the egg whites (farófias) one by one
5. Immerse each farófia in the boiling milk to cook it briefly (turn them once), take them out to a large bowl (don't take any milk with it)
6. Mix the egg yolks adding a little cold milk
7. Take the boiling milk out of the stove and add the egg yolks slowly while stirring swiftly so the egg doesn't cook inside the hot milk
8. Put the pan back in the stove and mix gently so the sauce becomes thicker
9. Gently put the sauce over the farófias
10. Powder with cinnamon

Serve cold

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